Кюстендил кове кинезитерапевти

Правят интегриран център за висшисти


Кинезитерапевти ще се дипломират в Кюстендил. Това ще стане възможно след изграждането на Интегриран център за висше образование, в който ще се влючат три университета. Идеята има подкрепата на министъра на образованието проф. д- р Анелия Клисарова, като е приела Инициативния комитет от кюстендилци, които работят за откриване на филиал на ВУЗ в града.

 


"В Интегрирания център ще влязат Аграрния университет в Пловдив, Югозападния университет в Благоевград със специалностите в сферата на туризма и Националната спортна академия (НСА) с кинезитерапия и спорта анимация. Това интегрирано звено може да кандидатства и за европейско финансиране. Надявам се от следващата учебна година в Кюстендил да се обучават студенти". Това обяви зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова. Тя допълни, че мечтата на кюстендилци може да се случи благодарение на обединените усилия на местна власт, бизнес и управляващи.

 


Манолова отчете какво е свършено за община Кюстендил през първите 100 дни на кабинета на Пламен Орешарски. Тя участва в работна среща организирана по покана на кмета Петър Паунов, на която бяха още депутатът Кирил Калфин, областният управител Иван Каракашки и председателят на ОбС Иван Андонов.


Мариана Маркова | 2013-09-23


Добави в Svejo