Акушерки слушат лекции онлайн

Студентите са в час с видео-конферентна връзка


С 40 първокурсници стартира новата академична година 2013-2014 година във Филиала на Медицинския университет - Варна в Сливен. В града под сините камъни ще се обучават студенти в специалностите медицински сестри и акушерки. Филиалът ползва изцяло ресурсите на университета в морския град, като цялата лекционната част на обучението е електронно базирана. Студентите слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със своите състуденти от университета във Варна, благодарение на онлайн видео-конферентна връзка. Обучението се провежда в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

                                 

На официалното откриване днес поздравления поднесоха народният представител Десислава Танева и кметът на Сливен Кольо Милев. Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи сливенският митрополит Иоаникий.

 

Със слово към студентите се обърна ректорът на Медицинския университет  „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна проф. Красимир Иванов. „Отваряме вратите си за вас, за всички вас, които искате да знаете, да можете и които,  инвестирайки днес в себе си ще раздавате плодовете от наученото на други. След шест години поставяме ново начало и връщаме академичния дух на Сливен“, заяви проф. Иванов.


Виолета Христова | 2013-09-23


Добави в Svejo