Ликвидираха G-точката

Ерогенната зона не съществувала


Легендарната ерогенна зона, в чието търсене се впускат много мъже и жени, може да се окаже просто мит. Нови изследвания показват, че всъщност G-точката не съществува. Това обаче не бива да ви обезкуражава, тъй като истинска или не, без нея не всичко е загубено.

 

Според италиански лекари съществува „интимна зона“ с повишено сексуално удоволствие, която обаче е по-сложна от просто едно място. Въпросната зона включва клитора, вагината и уретрата, които според изследователите са „изключително динамични и чувствителни структури“, пише Daily Mail, цитирани от Блиц. В статията, публикувана в Nature Reviews Urology, учените обясняват, че това, което носи удоволствие на жената, е много по-сложно, отколкото една единствена област и включва пълната репродуктивна система заедно с матката и клитора.

 

Идеята, че изобщо има G-точката се появява през 1950 година. Самото място е кръстено на немския гинеколог Ернст Графенберг, който предполага, че съществува подобна чувствителна точка.

 

След това през 1976 година в доклад за женската сексуалност се предполага, че всъщност клиторът е отговорен за оргазмите при повечето жени. Днес, благодарение на съвременните техники като ултразвук, може да се види какво се случва в различните области на половата система по време на сексуална активност.

 

Според учените „клиторът, уретрата и предната вагинална стена“ са отговорни за удоволствието на дамите. С това свое откритие професор Джанини се надява да спрат дискусиите относно съществуването на G-точката.


Ехограф | 2014-08-31


Добави в Svejo