Затворник избяга заради детето си

Семейна драма в пандиза в Самораново


Лишен от свобода избяга от затворническо общежитие в дупнишкото село Самораново, което е под шапката на затвора в Бобов дол. 40-годишният Николай Йорданов е успял да прескочи телената ограда, след като счупил заварка и излязъл извън обсега на надзирателите преди два дни и все още не е открит.

 

Мъжът е получил призовка за образувано досъдебно производство срещу малолетното му дете, обясни шефът на пандиза в Бобов дол комисар Александър Апостолов, съобщи Блиц. Той е убеден, че беглецът скоро ще бъде заловен и ще изтърпи остатъка от присъдата си от 9 месеца лишаване от свобода за кражба. Йорданов влязъл в зандана на 25 април 2014 г.

 

По думите на шефа на затвора бягството е станало за броени минути. След като е прескочил загражденията, Николай е слязъл в коритото на намиращата се близо до затворническото общежитие река, където успял да се скрие.

 

От Министерство на правосъдието веднага назначиха проверка, която да изясни дали има пропуски в охраната, които да е използвал Николай Йорданов, за да избяга. В момента охраната на общежитието е от двама души, които пазят между 70 и 100 човека.

 

 


Ехограф | 2014-08-30


Добави в Svejo