Китайци стават доктори у нас

Привличат ги ниските такси и европейските дипломи


Китайци напират на учат медицина у нас, за да се сдобият с БГ диплома за доктор. Това стана ясно по време на посещението в Пловдив на представители на първата китайската компания, изявила желание да промотира нашето висше образование в Поднебесната империя. Тридневната визита е по покана на българския партньор „Респект консулт“, едно от водещите и доверени консултантски дружества в страната. Между двете фирми има подписан меморандум за съвместна дейност и проектът за привличане на китайски студенти е първият, по-който вече се работи в детайли.

                    

„Две са причините наши младежи да следват тук – добрата цена за обучение и възможност за придобиване на европейска диплома“, посочи г-жа Yi Hong, изпълнителен директор на ССР GROUP, компания специализирана в областта на образованието и технологиите.  Заедно със свои сътрудници тя посети четири пловдивски висши заведения. Нейната компания има централи в 5 от големите китайски градове и над 50 клона в страната. Въпреки това тя смята да открие нови 2 офиса, специализирани в привличането на китайски студенти.

 

„Смятам да промотирам българските висши заведения в малките и средно големите градове с население от 100 000 до 7-8 милиона души този все още неразработен пазар. Вярвам, че този проект ще бъде успешен. България е прекрасна, но трябва да има повече информация за нея в Китай“, каза още Yi Hong. Според нея китайските младежи се интересуват най-вече от образование в областта на мениджмънта, технологиите и медицината.

 

„Интерес за нашите клиенти представлява фактът, че закупуването на имот на стойност над 300 000 евро дава право на продължително пребиваване в България“, подчерта Yi Hong. Тя е за втори път в нашата страна и е твърдо убедена, че България има изключително бъдеще. 


Христо Михайлов | 2013-09-19


Добави в Svejo