Животни на антибиотици

Съмняват се, че са отровени от човек


Още болни животни има в столичния зоопарк. За това съобщиха от градината. Най-сериозно е състоянието на бизон и як, които не са яли от няколко дни. Животните пиели само вода. " Лекуваме ги с витамини, антиботици, поставяме им електролити", коментира шефът на зоопарка  д-р Иван Иванов. Той твърди че терапията е симптоматична.

 

От началото на седмицата зоологическата градина е затворена заради неочакваната смърт на няколко тревопасни животни. Мистериозно издъхнаха 3 гаура, 2 яка, козирог и камила. Очаква се днес да бъдат готови резултатите от лабораторните изследвания, които ще разкрият какво е довело до смъртта на животните. Прави се вирусологично, бактериологично и токсикологично изследване в Националния ветеринарномедицински институт "Проф. д-р Г. Павлов".

Взети са проби и от храната. Към момента наличните количества от фуража са под забрана и другите животни не се хранят с тях. От Агенцията по безопасност на храните вече отхвърлиха версията, че животните може да са заразени от болестта „син език”. Причината не е и в шап. Не се изключва обаче вероятността обитателите на парка да са били умъртвени от човек. При необходимост ще бъдат прегледани и записите от камерите.
 


Ехограф | 2014-08-28


Добави в Svejo