100-годишна бистри политиката

Хапвайте по малко от всичко, зове баба Иванка


Още една русенка бе поздравена от близки, роднини и приятели за своя 100-тен рожден ден. Баба Иванка е родена през далечната 1914 година. През целия си живот не е спирала да работи. Занимавала се е със селско стопанство.  Отплатата за труда и са добри дъщеря, зет и внук с който се гордее. Дъщерята Надежда е била акушерка, а зетя Тодор – зъболекар. Внукът Николай Казапчиев също е последвал пътя на родителите си и е лекар. Семейството най-много се радва, когато баба Иванка започне да бистри политиката докато чете вестници.

 

Столетницата е родена в плевенското село Телиш. Доскоро там е бил постоянният и дом, но роднините и в Русе я прибрали при тях.

 

Според баба Иванка, тайната на дълголетието е хапване и пийване от всичко по малко. Единственото нещо, което е избягвала през живота си е алкохола. В редките случаи когато го е опитвала, е било по големи празници и то в минимални количества.

 

Букет цветя, и 100 лева по утвърдена вече традиция получи баба Иванка Иванчева от ръководството на общината. В поздравленията се към столетницата кметът Пламен Стоилов отбеляза „От Вас ние се учим да уважаваме традициите, да градим здрави, силни и сплотени семейства. Чрез Вашия богат, активен и съзидателен живот, Вие сте пример за трудолюбие и отговорност за младите поколения”. Той и пожела здраве, спокойствие, бодър дух и много щастливи мигове с близките на сърцето й хора.


Силва Агопян | 2014-08-26


Добави в Svejo