Тютюноберачка роди на полето и избяга

Бебето е живо, но е с първа степен слънчево изгаряне


Тютюноберачка роди на полето и заряза бебето си. Инцидентът стана в хасковското село Шишманово. Новороденото е живо и макар че е със слънчево изгаряне първа степен и силна дехидратация, няма опасност за живота му.

 

Кметът Синан Кадир заяви пред ehograf.info, че родилката не е от местното население. Запознати твърдят, че пристигнала в селото 2-3 дни преди да роди и се настанила в постройките, където живеят сезонните работници за бране на тютюн. Говори се, че момичето дошло от Кърджалийския край, като не се изключва възможността, тютюнът да е бил параван, зад който да скрие криминалното раждане.

                               

Детето е намерено от 32-годишна жителка на близкото село Константиново, която позвънила на 112. Полиция откарала новороденото в болница, а после влязла в следите на родилката беглец. Тя също е настанена в здравно заведение за лечение и наблюдение.

 

Срещу нея е образувано досъдебно производство по чл. 182 от НК за това, че изоставяйки бебето, е застрашила неговите здраве и живот. Законът предвижда до 3 години затвор и обществено порицание. Случаят е докладван и на Районна прокуратура – Харманли.


Нора Арабаджиева | 2014-07-31


Добави в Svejo