Кобилкина: Предизвикайте любовта!

Правото на личен живот спасява брака


За всички е ясно, че лятото е сезон, в който повечето хора освен дебелите дрехи захвърлят и някои задръжки. Плажовете са пълни с красиви момичета по бански костюми, които палят мъжкото въображение. Как да съхраним връзката си и да подклаждаме любовта в най-нажеженото време през годината, потърсихме водещия сексолог и семеен терапевт Наталия Кобилкина. Тя разкри пред читателите на ehograf.info здравния журнал „Ехограф“ нови хоризонти за секса и щастливите отношения между двама души.

 

„Слънцето събужда всичко в нас. В този момент искаме да се влюбваме, искаме да сме красиви. Жените искат да сменят прическата, цвета на косата си. Слага ярки дрехи. Искаме да бъдем максимално красиви и да правим хубав секс с партньора до себе си. Или ако нямаме партньор, да привлечем такъв“, казва Наталия.

 

Твърди, че формулата за успех при двойките е да бъдеш много любящ, много подкрепящ, да бъдеш позитивен. Да знаеш какво искаш. Да бъдеш честен със себе си и партньора до себе си. Тази честност един към друг отваря вратите на това да имаш и живот извън брака. Да имаш своето

 

лично пространство и време

 

„Аз съм против обсебващите връзки – всичко да правим заедно. Има неща които правим заедно, но има и такива, които с удоволствие правим поотделно“. В това е категорична Наталия Кобилкина и допълва: „Ако искаш да имаш повече секс – предизвиквай, обичай себе си, показвай това на половинката и просто предизвикай любовта“.

 

Когато усетиш, че нещата между двамата куцат, помага това да кажеш на партньора си, че го обичаш. Да му казваш мили думи. Да казваш, че е важен за теб. „Трябва да сме добри и мили с другия. Често жените ми споделят, че половинките не им казват нищо мило. Когато попитам дали те говорят мили неща, ми отговарят, че и те не го правят“, обяснява Кобилкина.

 

Убедена е, че когато чувствата между двама души започнат да изчезват, няма сезон който да ги стопли. Дори и лятото. Те обаче могат да вземат други мерки, за да върнат любовта. Когато не успяват да си помогнат сами, могат да потърсят група, в която да споделят проблемите си.

 

„Това е като фитнеса. Когато искаш красива фигура, отиваш на фитнес. Когато усещаш, че нещата не вървят както ти искаш… Когато усещаш, че не постигаш плановете си… Когато искаш повече… Когато искаш да видиш реализирани мечтите си… Е, в тези случаи отиваш на психолог. Моята работа е да помогна на

 

хората да постигнат своите цели и мечти

 

и да достигнат по-лесно до тях. И да разберат какво им пречи за да не стигнат до тях“, обяснява Наталия.

 

Има здраво семейство

 

Наталия Кобилкина неведнъж е определяла собствения си брак като успешен. Съумява с лекота да балансира между любимия човек, работата и свободното време. „Имам късмет, че моята работа е моето хоби. Но все пак, когато съм извън работа, обичам да ходя на разходки с мъжа ми, обичам да ходя на театър, на кино. Чета много книги. Срещам се с приятели. Ходим на представяне на различни стихосбирки. Пътувам много. Или съм на работа, или пътувам. Фитнес, йога, спа, всички приятни неща ги правя“, казва тя. Казва, че от 15-годишна се подготвя за професята психолог. „Като малка не правех нищо по-добре от това да пиша съчинения на различни теми. Още от малка моите учители ми казваха, че ще бъда добър психолог, защото добре анализирам текстовете и литературните герои. Усещах ги добре“, казва Наталия.

 

Дали сте намерили правилния човек? Тестът на Наталия Кобилкина четете тук.


Цветелина Терзиева | 2014-07-26


Добави в Svejo