Топим 7 килограма за 11 дни

„Витал+джуниър“ спасява от наднормено тегло


Когато пристъпиш прага на Медицински център „Медика-Албена“, забравяш, че си пациент, защото те посрещат като скъп гост. Екип от професионалисти гостоприемно те повежда към тайните на младостта и хубавата кожа, към стройната фигура и най-правилния и здравословен хранителен режим за теб. А когато си тръгваш, разбираш, че освен активна почивка, лятната ваканция ти е донесла и здраве. Неща, които ще те накарат отново да се върнеш.

 

„От години избирам „Албена“ за лятната ни семейна ваканция. Освен хотелската част, използваме и програмата „Витал“ на медицинския център“, казва 41-годишната Искра Донева от София.

 

Програмата „Витал+джуниър“ е предназначена за фамилии с деца, които се борят с излишните килограми. Интересът към нея е изключително голям, а това не е случайно. Последните данни на Световната здравна организация (СЗО) сочат, че повече от 54% от българите над 20-годишна възраст са с наднормено тегло, а при една пета от тях превишаването на нормата вече е болестно. Тревожна е и тенденцията при децата. Всеки трети първокласник тежи повече, отколкото е разчетено за възрастта му.

 

Пакетът, който предлага „Витал+джуниър“ е 11-дневен, с 10 нощувки. За това време могат да се стопят до 7 килограма. „Философията на програмата обаче е не само да се редуцира тегло, а да се продължи хранителният режим и в бъдеще, за да бъдат резултатите прогресиращи във времето“, обясниха специалисти от центъра.

 

Програмата е основана на диетичен режим, съчетан с медицински процедури. Режимът е изготвен от диетолога доц. Светослав Ханджиев и неговия екип. Той включва 5-кратно хранене, като идеята е да се

 

приемат по 1200 калории на ден

 

Режимът на хранене се съчетава и с двигателен режим. Затова се залага изключително на танците. Всеки може да избере според вкуса си – зумба, латино или народни танци. Пациентите  се включват и в т.нар. теренолечение. То представлява разходки по определени маршрути в района.

 

Програмата включва три лекарски прегледа – начален, последващ и заключителен. За всеки пациент се води медицинска документация, за да бъдат правилно назначени процедурите. Задължително се прави консулт с кардиолог, както и лабораторни кръвни изследвания. За децата – преглед при педиатър. По негова преценка се назначава  и преглед при детски ендокринолог.

       Цената на пакета е 530 лева, а пациентите по програма „Витал“ ползват отстъпка в цената на хотелската част.

    

Единство между здраве и жизненост

 

„Медика-Албена" е най-големият медицински СПА и уелнес център в България, в който туристите получават висококвалифицирано обслужване от реномирани специалисти в сферата на медицинските, балнеолечебните и СПА услуги. Философията му е единство между здраве и добро самочувствие, дълголетие и жизненост.

 

Центърът предлага профилактика на множество заболявания, общо укрепване на организма и специални медицински програми. „Медика" представлява цялостен медицински комплекс, състоящ се от балнеология, поликлиника, бърза помощ, клинична лаборатория, образна диагностика, стоматология, оптика и аптека.

Меди-Спа център "Медика-Албена" в хотел "Добруджа" е утвърдил името си, благодарение на традиционните балнеолечебни методи, комбинирани със съвременните уелнес тенденции и професионални козметични терапии.

 

Доброто здраве изисква постоянна грижа. Дори и тогава, когато целенасочено се стремим да се освободим от натрупаното напрежение и стрес, да си починем по време на лятната ваканция, не сме 100% застраховани от инциденти, които могат да нарушат физическия и психологическия ни комфорт.

 

Медицински център "Медика-Албена" ЕАД работи с екипи от истински професионалисти и модерна апаратура. Няма договор НЗОК, но работи с утвърдени на пазара застрахователни и асистънс компании.

 

Интересен е фактът, че единствено в „Албена“ туристите получават застраховка за 9 диагнози и не им се налага да плащат извънредно прегледи.


Силва Агопян | 2014-07-26


Добави в Svejo