Над 100 удавници спасиха в Бургас

На Северния плаж имат собствена линейка и реанимация


Снимка: Община БургасНад 100 удавници бяха спасени през това лято на Северния плаж в Бургас. Това съобщи концесионерът на морската ивица Атанас Атанасов. Най-малкият летовник, който живее втори живот след бързата намеса на дежурните постове, е 3-годишно дете. При друг случай от водата е бил изваден давещ се третокласник от Карнобат, който бил без придружител на плажа. Спасителите ще работят до края на септември. На Северния плаж разполагат със собствена линейка и реанимационен пункт.

 

Имаме идея да се създаде плажна полиция, каза още Атанасов и допълни, че догодина ще бъдат монтирани радиостанции на плажа.

 

Другата изненада за летовниците през следващия активен сезон ще бъде нова пречиствателна станция на Северния плаж за над 100 000 лева. По немска технология солената вода от морето ще се преработва и ще служи за душовете по плажната ивица. Съоръжението ще се намира зад ресторант „Фиеста”. Поставянето му ще започне през ноември след ежегодното насипване на дигите на пясъка.

                     

Над 160 000 лева ще бъдат вложени в Северния плаж, обясни Атанасов. Той замисля много забавления през следващия летен сезон. Ще бъде увеличена спортната база, както и атракциите за малчуганите. Ще има и детска дискотека.


Михаил Стефанов | 2013-09-05


Добави в Svejo