Русенец гони кмета с гладна стачка

Ивайло Илиев настоява и за арести на прокурори


Снимка: ehograf.infoРусенец обяви безсрочна гладна стачка срещу наглото и безхаберно управление на дунавския град и бездействието на прокуратурата. 48-годишният Ивайло Илиев издигна тази сутрин плакати с исканията си пред Съдебната палата.

 

Той обясни, че протестът му е насочен срещу наглостта на управниците и безпътицата, до която те са докарали народа с престъпното си управление.

 

Илиев поиска оставката на кмета на Русе Пламен Стоилов, като го обвини в незаинтересованост към проблемите на безработните, недостатъчна активност за развитие на региона и слаба дисциплина в администрацията.

 

Ивайло Илиев настоява и за задържане и подвеждане под съдебна отговорност няколко прокурори, сред които и топ обвинителят на Русе Огнян Басарболиев. Другите четирима магистрати, влезли в полезрението на Илиев, са зам.-окръжният прокурор Добромира Кожухарова, Делян Михайлов, Стефан Илиев и Славчо Иванов.

 

Протестиращият твърди, че всички те отказват да прилагат законите и Накацателно-процесуалния кодекс, както и грубо погазват човешките права в България. Според него, това е достатъчно основание да се поиска максималното наказание от 8 години лишаване от свобода, тъй като са използвали служебното си положение за злоупотреба с власт.

 

48-годишният Ивайло Илиев е безработен и живее при близките си, тъй като няма собствен дом.


Мариана Маркова | 2013-09-05


Добави в Svejo