Торти без сметана, спокойни на кантара

Сладкарница предлага сладкиши с мляко


Сладкишите и тортите, така изкусителни за децата, могат да бъдат вкусни, но здравословни и нискокалорични – ако бъдат приготвени така. В това са категорични диетолози и педиатри в коментарите си за тревожната статистика за нарасналия процент деца с наднормено тегло. Според последните данни на Световната здравна организация за България, сред децата до осми клас между 13 и 18% са със затлъстяване или наднормено тегло. По-обезпокоителното е, че с всяка изминала година тези показатели се увеличават.

 

Български производител показа, че сладките изкушения за децата у нас могат да са едновременно сладки, вкусни, но и нискокалорични. През уикенда в Пловдив отвори врати сладкарница, която предлага торти с уникален, собствен вкус, но и приготвени по здравословната технология, казваща  „не“  на  сметаната. Сладкишите са с мляко, а когато се налага – с качествено масло. Никаква сметана и съответно – калории.

 

Новата сладкарница бе открита през уикенда, а отец Борис от „Свето Вознесение Господне“ отслужи водосвет и пожела на собствениците да продължат да радват с труда си.

              

В сладкарницата има изобилие от вкусове – над 18 вида, но не и каталог. Защото всяка торта има своя собствен вкус и се прави с въображението на двете дами – лидери в производството на място – майстор-сладкарите Дими и Мими. Защо „Колекция“? Защото това са рецептите, събирани с години, и превърнали една мечта в реалност, в една неповторима колекция от вкусове.


Ехограф | 2014-07-14


Добави в Svejo