8 от 10 деца с болни зъби

Безплатни прегледи за ученици в Плевен


Над 80% от децата имат кариес, а не малък е процентът на заболяванията на пародонта и наличието на зъбно-челюстни деформации. Това сочи тревожната статистика в страната.

 

„Редовната профилактика и посещението на стоматолог два пъти в годината е важно, тъй като денталните заболявания се откриват в ранен стадий и не се стига до усложнения", обясни д-р Поля Петева, управител на „Медико-дентален център Св. Панталеймон" Плевен. Стоматолозите там организират безплатни прегледи по повод началото на учебната година.

                       

В периода от 9 до 30 септември, всяка седмица в центъра ще се провеждат прегледи, като желаещите могат да си запишат час в дните от понеделник до петък. Учениците ще бъдат обучавани в ползването на нужните средства за предпазване от заболявания на твърдите зъбни тъкани и венците, освен това ще им бъде съставен план на лечение, ако е нужен.

 

Всеки, който желае да премине през безплатен профилактичен преглед в денталния център, може да го направи, след предварително записване на тел. 064/69 20 20.


Мариана Маркова | 2013-09-04


Добави в Svejo