Забременяване с билки

Магическата им сила е позната от древността


Освен като лек за различни заболявания, билките могат да помогнат и на двойките, които срещат трудности със зачеването. Магическата сила на лековитите растения се използва за постигане на тъй желаната бременност от древни времена.

 

Някои растения имат благотворен ефект върху хормоните, либидото и цялата репродуктивна система. От листа, корени, плодове или цвят се приготвят чайове, отвари и тинктури.

 

Важно е приемът им да е съгласуван с мнението на специалист, тъй като неправилната дозировка може да има неприятен ефект, и да не комбинирате билките за зачеване с хормонална терапия. Освен това, след като веднъж са помогнали да забременеете, спрете да пиете от билковите отвари, защото стават опасни за плода.

 

Представяме ви две билки, които са подходящи за зачеване.

 

Адамово дърво стимулира хипофизата
 

Адамовото дърво е известно още с името „целомъдрен плод“. То е средиземноморски храст, чиито плодове могат да увеличат шансовете за зачеване. Те съдържат флавоноиди, терпеноиди и гликозиди, благодарение на които се контролират хормоните и предпазва от възникването на хормонален дисбаланс. Адамовото дърво стимулира хипофизната жлеза и по този начин тя произвежда повече естроген, тестостерон и прогестерон. Билката не бива да се приема повече от два пъти седмично. Може да се добавя като подправка към закуската.

 

Дамяна регулира хормоните

 

Дамяна е позната също като божествена билка. Твърди се, че още маите са я използвали като афродизиак, тъй като вярвали, че растението ще извиси духа им и ще ги зареди с неповторимо любовно чувство. Днес специалисти вече са установили, че освен за психическото, билката помага и за физическото здраве и съдейства в опитите за зачеване. Тя подхранва репродуктивната система и се грижи за нивата на хормоните. Приема се под формата на чай или тинктура. Един час преди и след консумацията й не бива да хапвате нищо.


Силва Агопян | 2014-07-05


Добави в Svejo