Топъл зехтин за здрава коса

Защитен балсам срещу слънцето


Всяка жена мечтае за здрава и лъскава коса. През лятото косата може да се увреди под влияние на слънчевите лъчи, хлора в басейните или морската вода. И ако не й обърнете необходимото внимание, тя бързо ще се изтощи и ще започне да се къса.

 

За да имате красива коса като начало я мийте правилно. Изберете правилния шампион. За често измиване специалистите използват натурални шампоани.

                         

Ако сте на почивка на морски бряг, повече от необходимо е да използвате шампоан за след слънце (такива предлагат всички по-реномирани фирми). Ами след плажа нанеси върху все още влажната (от басейна или морето) коса малко количество от шампоана и го втрийте в корените на косата с нежен масаж. Оставете го да подейства около 2 мин и изплакнете. Изплаква се обилно с вода, докато косъмът започне да "скърца". Остане ли шампоан, косата става безжизнена.

 

Не забравяте и балсама, който се нанася веднага след измиване и се държи 1-2 минути.

 

На изтощена коса помагат домашни маски с топло растително масло /кокосово, зехтин и бадемово/. Загрява се на водна баня и след това се втрива в косата. Главата се завива с полиетилен, а отгоре – със затоплена хавлиена кърпа. Въздействието ще е по-силно, ако преспите с маската.

 

Когато се излагате на слънце, обикновено намазвате тялото си със слънцезащитни кремове или масла, които неутрализират вредата от слънчевите лъчи. Хлорираната или солената вода, вятърът и слънцето се отразяват еднакво пагубно и на косата. В резултат тя става суха. Специалните спрей-лосиони със сльнцезащитна формула могат да сведат тези вредни последици до минимум и същевременно да защитят и кожата на главата от UV-лъчите.

 

И на финала! Разресвайте я! Всеки ден! С гребен или четка от естествени материали, защото разресването на косата е едновременно и масаж на скалпа. Чрез него подобрявате кръвооросяването на кожата на главата, активизирате производството на естествени мазнини, а оттам подхранвате и овлажнявате косъма по естествен път.
 


Силва Агопян | 2014-07-03


Добави в Svejo