Израелски опит за бебе в епруветка

Нова ин витро клиника в Пловдив


Израелският опит в ин витро процедурите ще бъде прилаган вече и в Пловдив. Това става възможно с откриването на първия под тепетата ин витро център с израелски инвестиции, които са най-сериозните в областта на родното здравеопазване от страна на еврейската държава.

 

Известните по цял свят клиники за репродуктивни технологии "Асута" в Тел Авив и "Хасада" в Йерусалим са обучили българските специалисти, които ще работят в новия здравен център в Пловдив. По думите на главния ембриолог на клиниката – доц. д-р Румен Димитров, отделенията са оборудвани с най-модерната и съвременна апаратура, с която може да се извършва ин витро инкубиране на човешки ембрион по най-новите световни технологии. Целта е да се даде възможност на двойките с най-големи репродуктивни проблеми да се възползват от ноу-хауто на израелските новатори.

 

С откриването на израелския медицински център Пловдив има шанс да се превърне във водещ център за ин витро интервенциите у нас. Първите гости, които разгледаха клиника "Ню лайф" бяха израелският посланикът у нас Н.Пр. Шаул Камиса Раз и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.


Ехограф | 2014-06-27


Добави в Svejo