Млади банди забиват във Видин

Фестивалът The Bridge 3012 събра таланти от цялата страна


Снимка: Община ВидинМладежи от 10 града в страната се събраха за фестивала по изкуствата The Bridge 2013, който се провежда за четвърти пореден път във Видин. Той бе открит на 28 юли и ще продължи до утре, 4 август. За да приветства младите хора в палатковия лагер край крепостта „Баба Вида“ дойде лично кметът на общината Герго Гергов. Той пожела на участниците престоят им в дунавския град да бъде ползотворен, да се забавляват истински и обеща по време на престоя си да получат всичко необходимо.

     

И спази обещанието си. Най-голямата изненада обаче съвпадна със Световния ден на динята – 3 август. По негова инициатива участниците във фестивала получиха сладолед, дини и минерална вода. Продуктите бяха доставени в палатковия лагер край „Баба Вида“, където са настанени младите хора. Общината прави всичко необходимо, за да бъдат осигурени най-добрите условия за занимания и почивка на младежите по време на събитието, увериха оттам.

 

Видин е домакин за четвърта поредна година на младежкия фестивал по изкуствата. В последното издание се включиха повече от 100 участника от цялата страна, а заниманията протичат в 12 творчески работилници. Кулминацията е утре вечер, когато се организира специален празничен концерт за и от участниците. В 20 часа на сцената на площад „Бдинци“ ще излязат новосформираните музикални групи, които ще изпълнят авторските песни, създадени по време на фестивала. Освен това младежите от всички работилници ще представят своите постижения. Идеята е младите хора да демонстрират наученото по време на престоя си във Видин.

 

В четвъртото издание творческите работилници са организирани в сферата на музиката, изобразителното изкуство, киното, словото, театъра, приложните изкуства, стрийт арт, танците и фотографията. По време на фестивалната седмица се проведоха различни събития, сред които кино вечер, Urban вечер, концерт на Good Music Society, Street fest и празничен концерт за финал.

 

Младежкият фестивал по изкуствата The Bridge  се организира от фондация „Good Music Society” от 28 юли до 4 август и се реализира с  подкрепата на Община Видин.


Ехограф | 2013-08-03


Добави в Svejo