Смърт след операция

Мъж издъхна след интервенция на тазобедрената става


Мъж от село Дяково, община Дупница е издъхнал в МБАЛ – Благоевград след операция на тазобедрена става, пише „Струма”. Фаталният край настъпил 20 дни след хирургическата намеса.

                                

Кирил Сотиров е бил приет в началото на месеца в ортопедията на болницата, като диагнозата е „счупена шийка на тазобедрената става”. След операцията е оставен за лечение в болницата, но състоянието му се влошило и това наложило специализирана помощ от кардиолози и реаниматори. Въпреки положените грижи мъжът починал.

 

Това е втори смъртен случай в Благоевградската болница след операция на тазобедрена става за последните 4 месеца. През февруари почина оперирана 70- годишна жена.Според хирурзите, извършили операцията, намесата им е била успешна. Пациентът обаче бил рисков, с хронични заболявания , прекаран инсулт и диабетик. Проблемите започнали с неговата отделителна система след операцията, появила се и сърдечна слабост.Заради влошеното му състояние са правени и консултации с ВМА – София, но нестабилното състояние на мъжа не позволи той да бъде преместен, категорични са лекарите.


Ехограф | 2014-06-25


Добави в Svejo