Йога вместо лицеви опори

Изгонете стреса с правилно дишане


Рутината от разтягане и правилно дишане, на които се базира йогата, могат да подобрят не само фигурата ви, но и да повишат вашата издръжливост, да подобрят концентрацията ви и да ви отърват от токсините в организма. Това е една от основните причини класовете по йога да се пълнят все повече и повече през последните години.

                 

Освен безспорните положителни резултати от редовното практикуване на йога, тя е много лесна и достъпна – може да се прави навсякъде. Освен това няма да ви е нужно някакво специално оборудване, а ви трябват само няколко квадратни метра пространство.

 

Доказано е, че много хора са се справили със стреса, практикувайки йога. И в боксовата зала, и на тенис корта, и в басейна, и във фитнеса, вие ще се отърсите от напрежението за момента, но йогата използва редица техники за релакс, които при редовна практика, могат да ви направят по-спокойни като цяло.

 

Йогата ще ви направи по-гъвкави, тъй като част от упражненията отпускат ставите и укрепват гръбнака. Не на последно място, с йогата можете да използвате тежестта на собственото си тяло, за да изградите маса и сила. Тя ще ви помогне да получите същите ползи в изграждането на мускулите, както и чрез дълги, продължителни лицеви опори, клекове, изкачвания на стъпала и т.н. Резултатът е добре оформени мускулни групи, които стават по-силни с всяко следващо занимание.


Силва Агопян | 2014-06-25


Добави в Svejo