Стефчо е при мама

Детето вече пие вода и яде супи


Снимка: Топ Новини,ВарнаМалкият Стефчо, който прелетя 10 метра, падайки от ескалатор във варненски мол, се подобрява с всеки изминал ден. Детето остава в реанимацията на МБАЛ „Св. Анна”, но е преместен в друга стая, където ще може да бъде заедно с майка си.

 

Момченцето вече пие вода и яде супи. „Мозъчната му дейност работи. Коремът му е добре, дренажите са свалени. Движи си ръцете и краката. Надяваме се в рамките на 10 дни да започне да сяда, а след това да става и да ходи”, каза проф. Дико Бошнаков, зам.-шеф на болница „Св. Анна”, цитиранот Дарик.

                 

Единственото притеснение за лекарите е белият дроб на детето, който беше силно засегнат след падането. На направената рентгенова снимка се вижда малък излив, но специалистите вярват, че Стефчо ще може да се пребори и с него.

 

Инцидентът със Стефчо стана на 20 август. Той бе оставен от родителите си в детски развлекателен център в търговския комплекс, но успя да сеизмъкне от аниматорите. Заради тежкото му състояние лекарите го държаха в медикаментозна кома до 27август, ден преди да отпразнува 4-ия си рожден ден.


Мариана Маркова | 2013-08-30


Добави в Svejo