Столетник стана фен на Орешарски

Симпатизанти одобриха мерките за майките


Снимка: Министерски съветС гайди, трибагреници и кашони с подписки дойдоха в сградата на Министерския съвет привърженици на правителството. Сред феновете на премиера Пламен Орешарски се оказа и дядо на 103 години, който също участвал в събирането на подписи в подкрепа на властта.

 

Нови 384 000 подписа в подкрепа на правителството внесоха днес в Министерския съвет представителите на Гражданската инициатива „За нов обществен договор“, съобщиха оп правителствената пресслужба. След срещата си с Орешарски те подчертаха, че общо подписите в подкрепа на кабинета са вече над 700 000. Премиерът благодари за активната гражданска позиция и подчерта възможността актуалните за страната и хората теми да се обсъждат в Обществените съвети към Министерския съвет.

 

По време на срещата бе обсъдена необходимостта да се създадат работни групи с участието на представители на правителството, на парламента и на гражданската инициатива. „Целта е да има много по-висока степен на съгласуваност и да намерят приложение инициативите на гражданското общество, особено тези, които се вписват в насоките на развитие и в плановете на правителството и на парламента за законодателни действия“, обясни министър-председателят.

                      

Петър Витанов от Гражданска инициатива „За нов обществен договор“ подчерта, че е важно да се създадат условия за един по- широк дебат, на който да се разискват наболелите въпроси. Представителите на гражданската инициатива акцентираха върху проблемите в образованието и науката, земеделието, състоянието на икономиката. Те изразиха подкрепа за социалните мерки на кабинета в подкрепа на майките.


Мариана Маркова | 2013-08-29


Добави в Svejo