Чистят зъбен камък на промоция

Услугата включва и обучение в орална хигиена


Зъболекари обявиха промоция на почистване на зъбен камък. Процедурата в повечето кабинети е около 50 лева, а сега пациентите могат да се възползват от нея само за 15 лева. Тя вече е достъпна в някои частни практики. Срещу тази сума се предлага и полиране като бонус.

               

Услугата включва цялостен преглед, почистване на зъбния камък с ултразвук, полиране и обучение в орална хигиена.

 

Профилактиката е най-ефективното лечение, твърдят съвременните лекари. Много хора подценяват хигиената на зъбите, а тя е от огромно значение за красива и здрава усмивка. Дентисти съветват да включим в графика си два пъти годишно посещение в техен кабинет, дори и да нямаме оплаквания.  Те напомнят още, че периодично трябва да почистваме зъбите си при стоматолог. Това не само осигурява високо ниво на хигиена, но и намалява степента на неприятното потъмняване на зъбите.

 

Стоматологът е този, който трябва да насочи пациента какъв тип четка и какъв вид паста за зъби са подходящи лично за него и да го научи с какви движения да почиствате зъбите си.

 

Друга важна точка от профилактиката е правилното диагностициране на различните видове заболявания на устната кухина и своевременното им лечение. Много често на зъболекар отиваме, когато ни заболи нетърпимо, а ако отидем навреме, ще си спестим болката, а пораженията върху зъбите ще са по-малки. И не на последно място  - лечението ще ни излезе по-евтино.


Михаил Стефанов | 2013-08-29


Добави в Svejo