Фенки припадат по Бойко във фейса

Той жили министърката с цикламеното костюмче


Снимка: ehograf.infoИстински фурор предизвика регистрацията във фейсбук на ескпремиера и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Само за броени часове той намери 6000 последователи. Докато нетърпеливи фенки се втурнаха да му изпращат покани за приятелки, той се зае със сериозни коментари по горещи теми от политическия живот.

 

В първите му постове от вчера във фокуса на коментарите на му бяха исканата от МВР информация от ГЕРБ за партийните си членове във Варна освобождаването на Лазар Лазаров от шефския стол на Агенция “Пътната инфраструктура” (АПИ).

 

До края на деня обаче рокадите по висшите етажи на властта стана три. Това накара Борисов да продължи с коментарите до късно вечерта.

 

„Министърката, станала известна с цикламеното си костюмче, днес за пореден път сгафи. Тя наруши два закона като назначи Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на АПИ. Инженер Чайков не е напуснал 12-те фирми, в които участва, сочи справка в търговския регистър. Нещо повече, някои от тези фирми и сега работят по проекти на АПИ. Това го поставя моментално в ситуация на конфликт на интереси. Ако Чайков е подписал такава декларация с невярно съдържание, това е престъпно. Затова настоявам, ако информацията в търговския регистър се окаже вярна, Орешарски незабавно да освободи и цикламеното костюмче и новия шеф на АПИ. Призовавам Чайков още утре да обяви каква декларация е подписал. Остава въпросът защо и това назначение се прави по този начин. Може би, за да попаднат обществените поръчки за инфраструктура в ръцете на хора като „Батко и Братко“ и да ни спрат еврофинансирането“, коментира Борисов. Припомняме, че рокадата бе обявена по-рано вчера от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева.Снимка: Нова ТВ

 

Той отново напомни на „лидерите на Тройната коалиция“, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции.

 

„Убеден съм, че след смяната на Румен Порожанов като шеф на фонд “Земеделие”, след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране“, пише още Борисов. Директорът на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Борислав Стефанов също подаде оставка вчера.

 

Терзиева отвърща на удара

 

Десислава Терзиева – едно към едно:

 

Не съм чела последния коментар на бившия премиер. Не искам да коментирам неговите изявления. Лазар Лазаров остава член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и ще се грижи главно за европроектите. Идеята ми е да разширим политиките на АПИ. Искам по-силна връзка с бизнеса. Кандидатурата на Стефан Чайков ми хареса много точно поради тази причина. Той е подписал съответните декларации за конфликт на интереси.

 

Това каза в сутрешния блок на ТВ7 регионалният министър Десислава Терзиева като отговори на нападките, които отправя в най-новия си статус във фейсбук Бойко Борисов.


Виолета Христова | 2013-08-28


Добави в Svejo