Работата ми е хоби

Хилда представи „Луди пеперуди“ първо в Русе


Турнето на Хилда Казасян започна от Русе на 9 май. След дунавския град следват участия в Бургас, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, и накрая София. Концертите ще се провеждат на театрална сцена. Една от най-известните ни джаз певици представя и последния си сингъл "Луди пеперуди". Текстът на песента е на Добромир Славчев, а самата реализация станала само за 10 дни. Клипът към парчето е много ексцентричен и представлява експеримент. Идеята е да се проследят реакциите при срещата на напълно непознати хора и каква емоция изпитват те при първата си целувка. Ето какво сподели Хилда Казасян през читателите на здравния журнал „Ехограф“ и здравния информационен сайт ehograf.info.

 

Хилда, започвате турнето си от Русе. Защо избрахте този град?

Няма нищо случайно в избора ми да започна турнето си от Русе. Смятам, че тук и в Пловдив има един неповторим дух, една страхотна традиция, което е много важно. За съжаление, напоследък забравяме традициите в нашата държава. Не крия, че това са два мои любими градове. Публиката тук е изключителна. Последните години имах по един концерт с Биг бенда на Русе. И емоцията, и усещането към джаз музиката е най-силно тук. Точно затова избрах този град. Не е случайно.

 

Подготвили сте изненада за публиката. Нова песен?

Да. Изненадата е новата ми песен. Записах я за около две седмици. Съвсем топла, топла. По музика на Христо Йоцов, текст на Добромир Славчев. Казва се „Луди пеперуди”. Мисля че се получи една много красива песен. Направихме и клип миналата седмица. Първото представяне е тук, в Русе.

 

Как ви посрещна Русе?

Преди мъничко имах среща с кмета на Русе Пламен Стоилов. Да. Изненада ме много, защото получих значката на града и станах посланик на града. Този жест е невероятна чест за мен. Харесвам духа на този град. Русе и Пловдив за мен носят този дух и атмосфера, които бих искала да носи цяла България.

                             

Как успявате да съчетавате музиката, ресторанта, ТВ участия и майчинство?

Аз съм огромна щастливка, защото всички тези неща, които правя, са мое хоби. Неща, които бих правила и за удоволствие. Зареждам се с положителна енергия от всяко едно от тях. Почивам си от едното чрез другото. Някак неусетно и не с тежест минават нещата. Естествено, има и тежки дни, когато искаш да се прибереш вкъщи и да не мислиш за никого. Но слава на Бог, че всичко, с което се занимавам, е мое хоби. Това е огромен късмет.

 

Това ли е тайната за успеха? Всичко да се прави с много любов.

Да. При всички положения, нищо не може да стане без много любов. Просто няма как да се случи. Може да се получи нещо измъчено, нещо еднодневно. Но няма как голямото нещо да стане без много любов, без желание и без онова усещане в корема, което имаш, когато те чака нещо хубаво. Без това нищо не става.

 

Като жена държите да добрия си външен вид. Налага ли се да поддържате форма с диети?

За съжаление, ми се налага. Непрекъснато спазвам диети. Почти всичко, което ям, го ям с чувство за вина. Не правя нещо специално, но винаги внимавам.

 

Коя е любимата ви храна?

Нещо, на което не мога до устоя, това е добре направената италианска паста. Във всякакъв вид.

 

А приготвяте ли паста?

О, да. Готвенето е едно от нещата, с които се разтоварвам най-добре. Когато се прибера вкъщи, много обичам да си сготвя нещо – за мен, за дъщеря ми и за приятеля ми. Това е едно от нещата, които обичам, когато нямам работа.

 

Кое е нещото, което най-често приготвяте у дома?

Това, което правя, са салати във всякакъв вид. И много обичам да има топла супа вкъщи. Дали ще бъде картофена крем супа или пилешка е без значение. Но гледам да са здравословни и чисти неща. Това е нещо, на което много държим. То, в днешно време, колкото и да внимаваш, е много трудно да намериш качествена храна, за съжаление. Но така или иначе се старая поне.

 

Турнето ви приключва в края на този месец. Какво следва после?

Засега не го мисля. Съсредоточила съм се върху турнето, не мисля за след това. Но когато навлезеш в нещо толкова хубаво като инерцията на тези седем концерта, веднага идва отговор на това и за все по-хубави неща. Предполагам, че тепърва ще има хубави новини. Въртят ми няколко неща в главата, но все още не съм ги избистрила дотам, че да ги споделя.

 

Има ли нещо, което да е цел, поставена във времето?

Не. С моя овенски характер е много трудно да кажа – искам да постигна това, сега не мога, но след време... Трудно ми е да си го призная в душата и главата. Огромна късметлийка съм, защото явно имам ясна преценка за нещата, които искам да постигна и те се случват.  

 


Силва Агопян | 2014-05-10


Добави в Svejo