Дрога залива морето

26 в ареста след спецакция Слънчев бряг и Несебър


Снимка: ehograf.infoДрога залива морето, алармират курортисти. Думите им потвърди спецакция на полицията в Слънчев Бряг и Несебър. При нея са задържани 26 души. Те са основно извършители на грабежи и кражби на лични вещи. У много от тях са открити наркотични вещества. Целта на операцията е противодействие на кражбите, измамите и разпространяването на дрога, съобщи МВР.

 

Акцията е проведена през последните три дни. Разкрити са 14 престъпления, образувани са 10 бързи досъдебни производства, съставени са 9 акта по Закона за българските документи за самоличност и 18 акта по Закона за движение по пътищата. В операцията са проверени общо 466-ма души и 188 моторни превозни средства.

 

Криминалисти от Бургас със съдействието на жандармеристи спрели в Слънчев бряг 22-годишен мъж от Стара Загора. У него е открит свитък с  канабис, около 10 грама. При претърсването на квартирата му в близкия хотел са намерени електронна везна и плик с около 15 грама метамфетамин. Още 12 младежи на възраст от 17 до 30 години са задържани с различни видове и количества наркотици, основно марихуана и амфетамин.
 

Трима младежи от бургаския квартал „Горно Езерово“ по идентичен начин извършили четири грабежа на дамски чанти на български и чуждестранни туристки, отседнали в Слънчев бряг и Несебър. Непълнолетните нападатели причаквали туристките в по-безлюдни места и издърпвали чантите от раменете им, след което се скривали в запустели тревисти местности в Слънчев бряг и по дюните. Част от вещите са намерени и иззети.

 

Срещу 26-годишен, у когото полицаите от Несебър намерили части от скимиращо устройство и приспособление за монтаж и демонтаж, е образувано досъдебно производство. При претърсване в обитаваната от него квартира в Свети влас са открити скимиращо устройство, преносим компютър и различни приспособления и инструменти за монтиране на скиминги. 

 

Задържан е и 16-годишен от столицата, отнел пари от 36-годишен беларуски турист, отседнал в село Равда, в чиято квартира столичанинът проникнал през незатворената балконска врата. Откритата крадена сума е предадена с протокол.

 

Предстоят специализирани полицейски операции и в други курортни центрове по Южното Черноморие, категоричен е директорът на полицията в Бургас комисар Милен Димитров, като освен за неутрализиране на грабежите, кражбите и търговията с наркотични вещества, ще продължи и полицейската дейност против измамите при уличен чейндж, търговията с риба на импровизирани улични сергии и на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право. Ще продължат и проверките за шофиране със съобразена скорост, с поставен предпазен колан, както и за шофиране след употреба на  алкохол или упойващи вещества.


Ехограф | 2013-08-25


Добави в Svejo