Папрат срещу вредните лъчения

Растенията пречистват пространството


Вредните лъчения у дома, които се излъчват от телевизора, компютъра, микровълновата печка, мобилните устройства и антените, се трансформират от растенията. Две-три саксии с папрат  в стаята са достатъчни, за да неутрализират и трансформират пространството, твърдят американски учени. Те смятат, че това растение дори става още по-кичесто и красиво, събирайки облъчването от телевизора, например. Това е така, защото растенията от семейство Папратови, са висши кормусни растения, на които спорите за безполово размножаване са събрани на групи по листата, а половото размножаване е зависимо от водата.

 

Новите технологии напълно са превзели ежедневието ни и в дома ни почти не може да се намери място, където да няма някакво облъчване. Телевизори във всички стаи, компютър, рутери, микровълнова печка в кухнята, мобилни телефони... Във всяко кътче в дома е опасано от електромагнитни лъчи идващи от битовата техника.

 

Заспиването пред работещ  телевизор например, се смята за изключително неблагоприятно. Изследователи на човешкото тяло са на мнение, че докато сме в покой, съзнанието е изключено, а информацията от включените уреди може да влезе директно в аурата и по този начин в подсъзнанието се получава психологично въздействие от филм или музика, които  се предават в това време по телевизора или компютъра.

 

Всеки час, прекаран пред телевизора, съкращава съня на децата ви, показва пък най-ново изследване.

 

Лекарите вече съветват в детските стаи да не се слага телевизор, водени от изследванията на учените, че всеки час гледане дори на детски филми и предавания, нарушават съня на децата.

 

В изследване проведено сред 1800 деца на възраст от шест месеца до осем години, резултатите са установили, че тези, които имат телевизор в спалнята, спят по-малко.

 

Интересното е, че опитни радиестезисти и специалисти по Фън шуй също поддържат това мнение, тъй като при проверка на жилището за вредни вълни се установява голям хаос в помещенията от лъчите, които са невидими за човешкото око, но по един или друг начин се чувстват от човешкото тяло. Препоръките и съветите, които те дават  за тяхното неутрализиране категорично пък са отглеждане на растения.  Те не само ще неутрализират вредното влияние на уредите ни, но и ще обновяват въздуха в помещенията, където се намират. Освен това има растения, които дори могат да намалят апетита, както и да го увеличат.

 

Едно от най-непретенциозните цветя, което освен всичко останало, цъфти целогодишно, е мушкатото. Макар и пренебрегвано, мушкатото е много полезно, особено ако искате да се отървете от комарите. Освен това отделя полезни вещества, които ще ни помогнат да заспиваме по-лесно.

 

Герберите и хризантемите могат да пречистят стаята, в която се намират, независимо дали са във ваза или са в саксия. Тези красиви цветя могат да премахнат над 80 % от микробите в помещението, където се намират. Микробите от стаите обират още растенията – евкалипт, алое, фикус, лавандула, магнолия, бегония, розмарин.

 

Ако се чудите кое е растението, което ще направи апетитът ви по-малък – това е розата. Според учени от Австралия ароматът на розите създава лъжливо чувство у нас за ситост.

 

Както споменахме, универсалното растение за всякакъв тип лъчение у дома е папрат.

 

Време е папратите да се завърнат, смятат и български специалисти от Асоциация Здравна алтернатива. Според тях, растението е било изключително популярно през 19 век, когато се отглеждало в остъклени градини и в специални стъклени витрини. Тогава са били създавани големи колекции. С навлизането на парното отопление в жилищата, нещата започнали да се променят, но и радиаторите създавали проблеми. Малко папрати понасят горещия и сух въздух, така че влажността непременно трябва да бъде увеличена изкуствено, смятат експертите.

 

Повечето папрати не са трудни за отглеждане в съвременните домове, но няма да понесат да ги пренебрегвате. Почвата никога не трябва да изсъхва, а въздухът трябва да е непрекъснато влажен. Иначе, Папратовите растения са приспособени към сухоземен начин на живот и са едни от най-древните представители на кормусните растения. В света са познати около 20 000 вида, като в тропичните страни, където са разпространени най-много видове папрати, някои служат за храна, а други се прилагат в медицината.

 

Освен папрат, мечът и коледна звезда също са ефективни, що се отнася до пречистване на стаята от вредни лъчения. Драцената също филтрира въздухът в стая с компютър или телевизор.


Стефка Зашева | 2014-04-27


Добави в Svejo