Закичиха Силви с орден за човеколюбие

Част от сърцето си оставих тук, каза Вартан


Снимка: УикипедияЗаради хуманитарната си дейност Силви Вартан получи най-високото отличие на Българския червен кръст (БЧК) – орден за човеколюбие. Асоциацията „Силви Вартан за България" и червенокръстците отбелязаха 21-годишнина от съвместната си работа заедно за нормалното порасване и развитие на децата у нас. За това време 75 болници в цялата страна получиха необходимо оборудване за по-ефективно диагностициране и лечение на най-малките пациенти, а от началото на програмата „Топъл обяд" през 2004 година над 8000 деца са получавали всеки ден топла храна на обща стойност 1 180 000 лв.

 

„Искам да ви кажа, че всеки път, когато идвам в България, част от сърцето ми се отчупва. Винаги гледам за тази част от сърцето си, която оставих тук", каза Вартан на български език.

 

„Започнахме и решихме, че е най-правилно да купуваме апаратура за детски болници, за да могат всички деца - без привилегии, да се ползват от нея. Това безкрайно помогна при тази демографска криза да направим повече за децата", обясни Теофана Теохарова, приятел от детските години на Силви Вартан и зам.-председател на асоциацията.Малкият Сашко пък получава храна всеки ден от програмата „ Топъл обяд". Споделя, че е отличник в училище, а любимият му предмет е математика. Днес той се срещна за първи път със Силви Вартан и в знак на благодарност й подари букет цветя. „Честно казано, не мога да обясня какво точно изпитах, но й благодарих от сърце", каза той.

 


Ехограф | 2014-04-25


Добави в Svejo