Вдигат самолета с хапчета менте

Аптекар върти незаконна фабрика за лекарства


Фалшиви лекарства за мъжка потентност откри полицията в при акция в Слънчев бряг. Илачите са с неустановен произход и без разрешение за употреба на територията на България. Незаконните листери са конфискувани от три аптеки, собственост на едно юридическо лице.В търговските обекти са намерени  с неясен произход продукти за лечение на еректилна дисфункция и със съдържание на наркотични вещества. Еректилната дисфункция представлява нарушение на сексуалната функция на мъжа, която се изразява в невъзможност в поддържането на ерекцията, обясниха доктори.

                        
Представители на Изпълнителната агенция по лекарствата са конфискували откритите количества лекарствени продукти, на които ще бъде извършена експертиза. Предстои образуване на наказателни и административно-наказателни производства срещу търговецът на дребно.


С успешно проведената акция ГД „Национална полиция” и Изпълнителната агенция по лекарствата поставят началото на редица съвместни действия с цел установяване и предотвратяване на производството и разпространението на фалшифицирани лекарствени продукти. Съвместните инициативи са в изпълнение на изискванията на ЕС, поставени към всички държави-членки, в борбата срещу фалшифицираните лекарства на територията на ЕС.


Ехограф | 2013-08-23


Добави в Svejo