Онлайн проверка на кръвни резултати

МБАЛ „Пловдив“ с нова услуга за пациенти


Ако сте пациент на МБАЛ „Пловдив“, вече няма да ви се налага да се разкарвате по няколко пъти до клиничната лаборатория, защото можете да видите резултатите от изследванията си и по интернет, съобщиха от ръководството на болницата.

 

Лечебното заведение предоставя нова услуга за своите пациенти – онлайн проверка, която спестява на пациентите първо да отидат, за да направят пробите, след това – да видят какво показват те, а най-накрая да отидат и при доктора, който ги е назначил.

 

Услугата е достъпна чрез специално предназначен за целта банер, който се намира на началната страница на уебсайта на лечебното заведение. Информационната система е предназначена за пълното автоматизиране на процесите по въвеждане и отчитане на медико-диагностичната дейност от лабораторията. Тя е свързана с наличната апаратура за получаване на резултатите след тяхната обработка. Така се осигурява индивидуален достъп на лекаря до резултатите на изпратени от него назначения за деня. Пациентите също имат възможността да се запознаят с тях. Всеки ден кодовете за достъп са различни и абсолютно индивидуални, за да не се нарушава лекарската тайна, увери шефката на клиничната лаборатория д-р Мария Станилова.

                 

Интелигентната лаборатория разполага със стройна  и стабилна система за архивиране на данни, която осигурява необходимата за всеки пациент, лекар, изследовател или участник в клинично проучване конфиденциалност.


Силва Агопян | 2014-03-25


Добави в Svejo