Танов се стопи в болницата

Освободиха го от поста шеф на митниците


Снимка: Агенция МитнициВИП пациентът на Воненномедицинска академия (ВМА) Ваньо Танов се е стопил поне с 30 килограма, разкриха негови близки. Шефът на Агенция „Митници” бе изписан вчера, след като лекарите прецениха, че състоянието му вече е стабилно. Той претърпя няколко операции в "Токуда" и във ВМА. Сега му предстои възстановяване вкъщи.

 

Танов боледува сериозно трети месец. На 10 август бе преместен във ВМА от "Токуда", след като там бе опериран след възпаление на жлъчката. В постоперативния период обаче митничар номер едно развил пневмония и усложнения, които по-късно бяха овладяни.


Близки до Танов разказват, че той блед, отпаднал и отслабнал. Причината за влошаване на състоянието му и бавното му възстановяване според тях е, че отдавна имал проблеми с жлъчката и вече няколко пъти е опериран заради нея. Не е тайна за никого обаче, че Танов е работохолик и често пренебрегва дори собственото си здраве в името на работата.

 

По-късно днес със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов Ваньо Танов бе освободен от длъжност директор на Агенция "Митници".


Ехограф | 2013-08-22


Добави в Svejo