Властелинът на скарата

Сръбски мерак при майстор Зоран


Специалното отношение към всеки гост, съчетано с вкусна храна. Това е запазената марка на майстор Зоран. Вече 15 години славата му се носи в Русе. Съвсем скоро жителите и гостите на село Нареченски бани също ще си облизват пръстите от вкусната сръбска скара.

 

„Вниманието към клиентите е изключително важно за мен”, казва с усмивка Зоран. Той винаги, след като е поднесъл платата със скара, зеленчуци и други деликатеси, търси обратния контакт с клиентите.

 

„В момента съм в Русе, но от средата на месец май отново ще бъда в комплекс „Медика Наречен”, където със собственика д-р Кирил Панайотов сме подготвили много изненади. Една от тях е

 

скара на открито

 

в тяхната прекрасна градина, издаде майстор Зоран. Той уточни, че за гостите на комплекса ще има сръбска скара, която ще бъде направена в лятната градина на балнеокомплекса. Така ще бъде осигурено съчетание от вкусна храна, приятна атмосфера и комфорт, които гарантират на гостите пълен релакс.

                    

„Тайната на вкусната храна е любовта, с която се приготвя тя. Каквото и да правиш, трябва да вложиш и сърцето си“, категоричен е майстор Зоран. Не на последно място са

 

качествените продукти

 

които използва. Вярва, че и една най-проста шопска  салата, ако се направи с хубави пресни домати и краставици, ще бъде невероятна на вкус.

 

Друга тайна от кухнята на майстор Зоран са маринатите. „Нито едно месо, което излиза от моята кухня, не се поднася на клиент, ако не е мариновано. Каймата за плескавиците и кебапчетата е само с телешко, без свинско месо. И се прави по

 

специална сръбска рецепта

 

Винаги това, което приготвям за клиентите, е с моята лична гаранция за добро качество и вкус”, допълва кулинарят.

 

Майстор Зоран споделя, че няма любима рецепта, но обича да приготвя всичко, което се прави от месо. Факт е обаче, че вратната пържола, негова запазен марка, носи и името му.

 

Освен месните деликатеси – наденички, плескавици и различни още вкусни меса, Зоран се доказва и като майстор на предястията – добре аранжирани и палещи апетита специалитети. Наред с месата, място намират и здравословните храни. Сред тях е традиционната сръбска проя – царевични хлебчета със сирене, които са неустоимо вкусни.

 


Силва Агопян | 2014-03-18


Добави в Svejo