Лекарска фамилия замесена в убийство

Карастоянов и синове от Дупница остават в ареста


Известният дупнишки хирург-стоматолог д-р Владимир Карастоянов и двамата му синове, един от които е анестезиолог в общинската болница в Дупница, остават в ареста и след изтичане на мярката за задържане от 24 часа. За това съобщи прокурор Мариана Сиракова от окръжната прокуратура в Кюстендил.  

 

Лекарската фамилия  ще останат в ареста до произнасяне на съда относно последваща мярка. Все още се извършват всички необходими процесуално-следствени действия за установяване на смъртта на Николай Радев. 27-годишният мъж, с прякор Отверката, който беше убит с остър предмет късно вечерта на 11 март,  е известен в района като един от хората на Братя Галеви. Той е бил гард на бившата съпруга на Пламен Галев – Емилия и двете им деца, които в момента живеят в Англия. Трагедията се е разигра в кафе-клуб „Колата”, където преди задържането си, Галеви често отсядаха.  

 

По показания на свидетели, Карастоянов и синове са били задържани минути след кървавото меле. Все още следствие и прокуратура изясняват точно кой от докторската фамилия е нанесъл фаталния удар, въпреки че днес се появи информация и за „случайно” падане на Отверката върху стъкло на една от вътрешните стъклени витрини в заведението.

 

Пробождането е било едно-единствено и е засегнало черния дроб, казаха медици. Някои от тях изразиха мнение, че ако пострадалият е бил закаран директно в болницата за реанимиране, вместо в Спешния център, Николай е можело да бъде спасен.  Младият мъж  е издъхнал час и половина след инцидента заради загуба на огромно количество кръв, научи ехограф.инфо.   

 

Все още няма информация точно какъв е предметът пробол смъртоносно Николай Радев, както и кой от тримата от фамилия Карастоянови е станал причина за смъртта му.

 

Според една от версиите в основата на скандала е внучката на стоматолога  -  Владимира,  която носи малкото му име и е студентка в Медицинския университет.  Според информация на свидетели, Отвертката често задявал 20-годишната девойка, която, за да се отърве от натрапника, звъннала по телефона и се оплакала на баща си. Чичото и дядото пристигнали в „Колата” и драмата се разиграла за минути.

 

Според друга версия на близки до докторската фамилия, самата Владимира досаждала на Отверката, като някои твърдят, че двамата преди време имали връзка, с която роднините на девойката не били съгласни.  Убитият Николай Радев вече имал друга приятелка, заради която наскоро се прибрал от Англия.

  

През целия ден днес полицията разпитваше клиентите и персонала на заведението, станали свидетели на кървавата сцена. Заведението, където стана кървавото меле, бе заградено с полицейски  ленти през целия ден.

 

Къщата на фамилия Карастоянови в Дупница обаче остана без охранителни полицейски заграждения. Утре разпитите и работата по случая  продължават, казаха от полицията.

 

Погребението на Николай Радев е насрочено за петък в 13 ч., съобщиха близки на семейството му. 


Ехограф | 2014-03-12


Добави в Svejo