Зрели шипки пазят бъбреците

Световен ден за профилактика през март


Снимка: УикипедияОтиващата си седмица е белязана от профилактиката на бъбречните заболявания. Световният ден се чества от 2006 година през втория четвъртък на март по инициатива на Международното дружество по нефрология на Международната федерация на бъбречните болести.

 

Бъбреците са едни от най-натоварените органи в организма ни. Тяхната функция да  филтрират кръвта и да отделят токсичните вещества под формата на урина е жизнено важна за оцеляването ни. Затова и трябва да полагаме грижи за тяхната профилактика.

 

Според билкари зрелите шипки са идеално средство да предпазим бъбреците от болести. Напълнете една чаша със зрели шипки, 1 кафена чашка със ситно нарязани корени от троскот, 7 ореха леко да се чукнат, за да се пропукат. Залейте с вода и оставете да ври, докато се изпари половината течност. След прецеждане се пие по 1 кафена след хранене – сутрин и вечер.

 

Друга изпитана рецепта е със зрели трънки. 3 килограма се посипват с 1 килограм захар и да се държат така в продължение на седмица, като всеки ден се разбъркват. След седмица да се пие по 1 кафена чашка от получения сок сутрин и вечер преди хранене, в продължителност на 40 дни.


Силва Агопян | 2014-03-08


Добави в Svejo