Манолова прати ГЕРБ на доктор

Много успeли да спечелят пари за море от протестите


Зам.-шефката на парламента Мая Манолова прати депутатите от ГЕРБ на доктор. "Изумена съм, след политическата метла, която имаше по време на управлението на тяхното правителство, те да са ревящите от политическа чистка е безкрайно несериозно. Ако имат амнезия, да им припомнят", каза в Кюстендил червената фурия. Повод за коментара й станаха изявления, че управляващите започват политически уволнения на директори на държавни структури в областта.

 

Манолова посочи и примери от парламента. „В Народното събрание, където депутати като Светлана Ангелова и Тотю Младенов, които се подиграваха с майките, когато искаха увеличение на майчинството през втората година от 240 на 310 лева, сега да предлагат социални мерки.

 

Като нова форма на "временна заетост", определи протестите Мая Манолова. "Много хора успяха да спечелят достатъчно пари, за да отидат на море. Тази "временна заетост" сваля някои ангажименти от социалния министър. Казвам това, колкото на шега, толкова и наистина. Едни пари, откраднати от хората, се връщат при тях. По Наказателния кодекс не е престъпление да плащаш на протестиращи, но въпросът е откъде са ти парите?", коментира Манолова. Тя обаче не отрече, че има и протестиращи, които излизат по своя воля и убеждение.

 

Зам.-председателят на парламента очаква радикализация на протестите през септември, защото се търси развръзка. "Мен лично, платени протестиращи няма да ме спрат да си върша работата", каза още Мая Манолова.


Ехограф | 2013-08-19


Добави в Svejo