Мерцедес с негативна енергия

Дават возилото на младоженци от Варна


Властта във Варна не иска да ползва луксозния служебен „Мерцедес“ на бившия кмет Кирил Йорданов. Според запознати всички виждали лоша енергия в лъскавата машина и лош край на кариерата на този, който я ползва.

 

Заради лошата енергия обаче кметът Иван Портних не смеел дори да отвори вратата на автомобила, който стои в общинския гараж. Предпочел возилото да бъде дадено на общинската фирма „Обреди“ за сватби на младоженци.

 

В общинската администрация смятат, че това е най-добрият начин „Мерцедес“-ът на Кирил Йорданов да носи някакви пари в местната хазна. Скъпата кола е купена през 2007 г. за 300 000 лева общински пари, съобщава „24 часа“, цитиран от Блиц. Продажба на този етап не е възможна, защото няма такава процедура, обясняват от канцеларията на кмета.

 

Луксозният Мерцедес S 500 4matic L, който беше емблема на екскмета на Варна Кирил Йорданов,  може да се превърне в сватбено возило за младоженци. Идеята беше на ръководството на фирма „Обреди”, на която общината най-вероятно ще предостави лимузината за ползване.

 

В края на миналата година кметът Иван Портних обяви, че се обмисля как общинската фирма да отдава мерцедеса под наем за сватби, припомни вчера Дарик Варна. „Приятно бях изненадан от идеята на кмета и с удоволствие бих приел мерцедеса. Към момента не предлагаме такъв вид услуга. Практиката във Варна е младоженците и техните близки сами да си осигуряват автомобилите за сватбата. Смятам обаче, че ако разполагаме с лимузината, интересът към нея ще е много голям. Разиграли сме доста варианти, дори сме съставили план за използване на колата, но очакваме решението на администрацията”, коментира шефът на фирма „Обреди” Любчо Любчев.

 

Зам.-кметът Пейчо Пейчев също потвърди, че има идея мерцедесът с петте единици в регистрационния номер, да се ползва за сватби. „Предложението е на кмета, но още не е придвижено. Желанието е да се оптимизират разходите на “Обреди” и да се покачат приходите на общинската фирма”, коментира той. Сигурното е, че черният „Мерцедес” S-класа няма да бъде продаван, както се говореше след абдикирането на Кирил Йорданов, пише Монитор. Че няма процедура за продажбата на лимузината, потвърди и главният секретар на община Варна, Кристиян Богоев. В германски сайтове цената на офертите за модела S 500 4matic L от същата година започва от 25 000 и достига до 40 000 евро.


Ехограф | 2014-02-13


Добави в Svejo