Фенове на Джако осъдиха лекаря му

Съдът призна емоционалните им страдания


Необичайното дело се гледаше от съда в Орлеан, като по него 34 почитатели съдеха лекаря на Джексън - Конрад Мъри за тежкото емоционално страдание, което преживели. Лекарят беше осъден през 2011 г. заради смъртта на певеца от свръхдоза сънотворни.

 

Съдът постанови, че само петима от ищците - двама от Франция, двама от Швейцария и един от Белгия, са доказали емоционалното си страдание от смъртта на Джексън, пише Блиц. "Доколкото знам, за първи път в света се признава понятието "емоционално страдание" във връзка с попзвезда", заяви адвокатът на ищците Еманюел Людо.

 

Той допълни, че клиентите му доказали страданието си чрез свидетелски показания на очевидци и медицински удостоверения. Делото беше заведено от групата "Общността на Майкъл Джексън", която се намира близо до Орлеан, Централна Франция. Людо заяви, че обезщетението е символично и ищците няма да искат своето едно евро от Мъри, който беше освободен през октомври миналата година, след като излежа две години от четиригодишната си присъда.


Ехограф | 2014-02-13


Добави в Svejo