Орешарски мина на сладко от бели череши

Правителството работи за развитието на летния и зимен туризъм


Премиерът Пламен Орешарски мина на биопродукти. Той специално се спря на щанда Снимка: Министерски съветна производителите еко храните на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата „Орешак”. Оттам си купи три вида сладко – от бели череши, от боровинки и от касис. Те на свой ред му подариха и прополис, като го запознаха с уникалните свойства на тинктурата. След това от пазара министър-председателят си купи нож от ковано желязо. 

 

Министър-председателят разгледа и юбилейната изложба на Димитър Казаков – Нерон. За спомен организаторите на изложението му подариха картина на Цвятко Дочев. „Това е подарък от гражданите на Троян с пожелание за успех за Вас, за Вашия кабинет и за България”, отбелязаха те и изтъкнаха, че посещението на министър-председателя ще даде сериозен импулс на работата им.

 

Премиерът Орешарски не пропусна да запише впечатленията си в книгата за гости. „Уникално съчетание на традиции, бит и култура, съвсем близо до един от големите ни манастири. С най-добри пожелания за организаторите на изложението – пазете го и го развивайте”, написа Орешарски.

 

„Уникалното при това изложение е, че то се самоиздържа. Очевидно има голям интерес. В миналото също съм си купувал експонати от тук”, каза още премиерът. На въпрос каква подкрепа може да окаже държавата, той отбеляза, че с изграждане на инфраструктура може да се направи по-лесен достъпът до такива красиви места като Троянския манастир и изложението. Орешарски изтъкна, че правителството работи за развитието както на летния, така и на зимния туризъм. „Смятам, че потенциалът в планините не го използваме както трябва, а там имаме още по-големи резерви, отколкото в летния туризъм”, каза в заключение премиерът.


Ехограф | 2013-08-15


Добави в Svejo