Бургаски болници пишат проекти

Спортният диспансер ще се финансира от бюджета


Бургаските здравни заведения в доболничната помощ кандидатстват със свои проекти за ремонт и обновяване. Идеята е те да получат финансиране по „Красива България" и по еко фондовете. Община Бургас е готова с различни проекти в сферата на здравеопазването, с които да кандидатства по отделни фондове и програми.

 

„Целта да бъдат осигурени финансови средства за основни ремонти. Така на тези болници ще им се даде възможност да използват дивидент да закупят апаратура и всичко належащо, за да могат да бъдат на едно добро ниво", каза д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването.

 

Той допълни, че в бюджет`2014 са заложени средства за вдигане на качеството на здравното обслужване в общината на ниво, отговарящо на европейските стандарти. „Както е заложено в бюджета, продължаваме да работим сериозно по Спортния диспансер. Целта ни е той да разгърне напълно капацитета си и да приема деца с церебрална парализа, както и пациенти с различни парези и физически увреждания, които не могат да бъдат поети от касата. Това ще бъде ангажимент на Общината, тъй като за съжаление такива програми няма.“, коментира д-р Мануелян.

 

Той уточни, че и през тази година местната власт ще продължи да подкрепя МБАЛ-Бургас и се надява да бъде решен проблемът с кожния диспансер. Там се предвижда да бъде създадено отделение за лежащо болни, което да е към Бургаската болница. „Все още обаче сметките на МБАЛ-Бургас показват, че това ще струва много скъпо. Но се надявам до края на годината тези пари да бъдат осигурени.“, обясни зам.-кметът


Ехограф | 2014-02-04


Добави в Svejo