Малодушен към болестите

Проф.Вучков съжалява, че няма дете


Съжалявам, че нямам дете. Имам великолепна библиотека, автор съм и на 30 книги. Хубаво щеше да бъде да имам едно дете, което един ден, като умра, да подреди тези неща. От друта страна съм щастлив, че имам 30 деца - това са моите книги. И не зная дали ако се бях оженил и имах едно или две деца, щях да натрупам толкова голямо литературно творчество. Едва ли", споделя проф. Вучков, който навършва 78 години на 31 януари.

 

Свръхенергичният професор твърди, че е от хората, които никога не се предават. "Малодушен съм само по отношение на болестите. Страх ме е от смъртта. Дори при най-малката простуда или грип имам чувството, че тръгвам към оня свят. Макар че съм на 77 години, рядко имам проблеми със здравето. Но като съм болен, се чувствам слаб, а аз съм свикнал да съм силен“, признава професорът цитиран от Pik. Той е щастлив с Диана, жената, с която живее вече десет години.

 

"Тя е любовта на живота ми", признава той. "Ние се смеем, харесваме и се просълзяваме на еднакви неща. Диана е великолепна певица. Сбъркала, че се е посветила на учителството. Чудесна имитаторка е", разказва професорът за своята спътница Диана Душкова. И разкрива, че половинката му го ревнува патологично. „Това е напълно необосновано, защото съм й дал безкрайно много доказателства, че я обичам", казва още водещият.

 

Голямата любов

 

„Моята голяма и единствена любов е Дианка”, категоричен е професорът и твърди, че тя няма основания да го ревнува.

 

Роден артист

 

Бъдешият театрален критик Юлиан е артистичен още от бебе.

 

Войник

 

Юлиан съвестно отбил военната си служба.

 

Ухажор

 

Вучков никога не оставал без приятелка, но сега признава, че в живота си е имал само няколко истински връзки.

 

Подарък за науката

 

"Аз не съм типичният учен - сухар. Емоционален съм и с чувство за хумор. Смятам, че от това печели само науката", категоричен е професорът.

 

Лили

 

Вучков признава, че е бил много близък приятел с Лили Иванова. Преди години обаче те се скарали и оттогава чувствата им охладняли. Той е убеден, че напредването на възрастта и е причина тя да се държи зле с хората около себе си.

 

У дома

 

Професорът се нанася в жилището си на пъпа на София на 31 януари 1966 година или с други думи - на рождения си ден. Казва, че в една от стаите е живеел проф. Александър Фол, заедно със съпругата си, майка си и сина си. Вучков остава да живее под наем, докато навършва 42 години. След това решава да купи жилището.

 

Суматоха

 

Във всяко предаване на професора могат да се видят неговите чернови - неизменните листове с бележки, подчертани с маркери в различни цветове.

 

Братът

 

Известният актьор от Народния театър Михаил Петров е брат на Юлиан от втория брак на майка им Виолета. „С брат ми не сме сродни душевно. Не искам да кажа нищо лошо за него. Той просто не е от моята кръвна група. В сравнение с мен е много по-рационален. Аз съм огнен човек", разяснява проф. Вучков.

 

Преди две години

 

Юлиян Вучков стана доктор хонорис кауза на ВМА. Тогавашният шеф на военната болница ген. Стоян Тонев обяви, че почетната титла се присъжда заради заслуги към науката. Генералът обясни, че в предаванията си проф. Вучков засягал проблемите на здравеопазването по начин, по който демонстрирал грижа за здравето на пациента.

 

"Отдавам ви чест заради доказаната способност да съществувате повече за другите, отколкото за себе си. Вие сте победили егоизма и сте по-човечни от останалите", не забрави да върне жеста професорът.


Ехограф | 2014-02-01


Добави в Svejo