Съдбата обича оптимистите

В годината на Коня


Китайската новата година настъпи в точно 05.39 часа сутринта на 31 януари китайско време. Това означава, че в България новата година вече е започнала на 30 януари в 11.39  часа вечерта.

 

Годината на Коня е период на крайността - или страховит възход, или падение. Причината е в екстремността на животното - то може да предизвика несравнимо удоволствие, ако човек се задържи на могъщия му гръб, но и катастрофа, ако падне, повлечен от скоростта. Конят е жизнелюбив и обича оптимистите, работливите, хората с размах и амбиции.

 

Отдавна жадуваните победи чакат да ги докоснете. Бариерите от миналото ще изчезнат, надеждата ще се върне, стига само да проявите дисциплина и усилия. Годината на Коня е справедлива - в нея съдбата няма почти никаква роля, а резултатите зависят само и единствено от собствените сили. Ако има клопки, то те са отворени вътре във вас, ако пък постигнете успех, то той се дължи на усърдието и страстта ви.

 

Годината на Коня се свързва се любовта, пътуването и бързия успех. Конете обичат конкуренцията и надпреварата. Свобода, страст и лидерството - това са любимите му стихии, информира Стандарт. В китайската астрология на петте елемента конят е свързан с огъня, червеното и топлината. Китайците винаги са свързвали язденето с благороден ранг - затова през тази година обръщайте внимание на облекло, стил, маниери.

 

Духът на коня е признат за емблема на китайския народ - символ е на енергичния стремеж към прогрес. В китайската астрология на 5-те елемента Конят попада в огнената група. И е най-силното огнено животно. Когато Конят срещне Тигър и Куче, се образува още по-силна огнена комбинация и страстна любов.

 

Здраве: Пазете нервите

Конят е инатливо, страстно и вихрено животно. Повечето болести в годината на Коня идват от нерви. Необходимо е да минимизирате стреса до нисък праг. Ако професията ви е свързана с твърде много напрежение, което така или иначе не може да премахнете, то си създайте буферна система. Например: театър, кино, разходки, както и дни, прекарани в покой и гледане на филми или леки спортове.

 

Необходимо е постоянно да намирате улеи, в които негативната енергия да изтече. Избягвайте опасните "лечители" - алкохол, наркотици, запиване до късно в кръчмите.

 

Оставете бохемските идеи единствено за петък вечер - ако прекалите с купоните е възможно да постигнете обратен ефект и да си докарате болести и неразположеност.

 

Семействата трябва постоянно да търсят компромиси - през следващите 12 месеца ще се наложи всеки да укроти собствения си инат, така както се укротява и опитомява самото животно. Бъдете свръхвнимателни със силовите спортове - големите натоварвания във фитнес залите или прекалено изтощително бягане могат да предизвикат физически сривове.

 

Годината е благоприятна за раздвижване от по-мек тип: танци, лек джогинг, аеробика. Препоръчват се чести медицински прегледи. Бъдете внимателни, за да избегнете неочаквани наранявания от ножове и други остри предмети.

 

Преяждането може да ви докара сериозни проблеми - нека последния път, когато сте прекалили с храната, да е приключил с новогодишната нощ. Конят е честолюбиво животно, нуждае се от хубав въздух и простор - затова проветрявайте, подреждайте и чистете често дома си.

 

Може да изтеглите пролетното почистване още през януари и февруари. Годината е прекрасна и за тези, които биха искали да станат вегетарианци - ще се чувстват по-добре без месо, тъй като конят е тревопасно животно.

 

Кариера:  Мечтателите с предимство

Синият дървен кон покровителства всеки опит за пробив, успех, кариерни достижения. Конят обича движението и скоростта; отблагодарява се на дръзките, пренася ги далеч, ако умеят да се задържат, и укротяват бързото темпо. Синият дървен кон не понася мързеливците и всяка леност ще бъде наказвана многократно повече, отколкото през миналите години. За сметка на това хората, които полагат усилия и умеят да стават след всяко падане, ще бъдат възнаградени.

 

 Годината е благоприятна за хората с творчески професии - музата каца с по-голяма честота на рамото, а ключът към всеки успех са нестандартните решения. Конят помага на всеки, който успее да прогони предварителния си песимизъм - финансова криза, бедна държава, битови трудности. Необходимо е да мислите в широта и хоризонт - любимата гледка за очите на красивото животно.

 

Настъпва период, в който трябва да повярвате в най-смелите си мечти; дребнавите амбиции ще получат дребно възнаграждение. Сега е моментът да се откажете от едно от най-глупавите схващания - "човек трябва да се радва на малките неща". Не че е грешка, но за този астроложки знак малките неща са напълно неестествени и не попадат в звездния му "таргет".

 

В годината на синия дървен кон се налага да действате бързо и да се доверявате на своята интуиция. За тези от вас, които имат собствен бизнес, сега е моментът да вземете неочаквани решения и да се понесете към успеха. Останалите могат да разчитат на неочаквано повишение в службата. Случи ли се това, не се колебайте да го приемете, но не забравяйте, че само трудолюбието и постоянството могат да затвърдят успешната ви кариера.

 

Тези, които тръгнат по пътя на самоусъвършенстването и преквалификацията, също ще бъдат покровителствани от благородното животно. И най-важното: никога не отлагайте задачите. Конят е особено отмъстителен към всеки, който проточва във времето решенията си.

 

Любов: Страстни авантюри

Конят е свързан с огъня, топлината, страстта. И съответно покровителства всеки, който реши да се отдаде на дълбоките чувства, желанието и крайните емоции. Секс, любов, семейство - без значение от нюанса на връзката, животното е благосклонно към всички, изживяващи силни емоции.

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват" - думите на Шекспир са особено актуални през тази година. Вслушайте се в емоциите и сърцето си - конят е особено силен в интуицията и инстинктите.

 

Годината обаче носи и една опасност и тя е за семействата. Тъй като страстта може да тръгне в неприятната посока на изневерите. Опитайте се да поддържате любовния огън вкъщи, за да се справите с риска от залитания другаде.

 

Качества и недостатъци

Родените в някоя от следните години - 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 - носят куп интересни специфики. Хората, проплакали в тази 12-годишна дистанция, са изключително обиграни в комуникацията - те са сладкодумни, умеят да водят преговори, обичат вниманието и светлината на прожекторите. "Конете" са умни, добри към околните и са силно социално зависими. Те са весели, проницателни, земни и страшно упорити. Често се превръщат в душата на компанията, а посрещат всяка аутсайдерска позиция със силна депресия. Суперактивни са във Фейсбук, ценят приятелствата и обичат шума и светската суета.

 

Любовта на "конете" към всякакво социалничене обаче носи и няколко рискове. Като например типичното нетърпение, свободолюбивост, неспособността на компромис.

 

Родените в тези години са страстни, трудно търпят чуждото мнение и желанието им да се наложат често може да се превърне в прекалена надменност. Несполуката може да ги доведе до краен песимизъм. "Конете" се стремят към престижни и добре платени професии и са склонни да занемарят личните си желание в името на доброто им позициониране в обществото. Големият проблем на тази "порода" е навикът им да се захващат с десетки неща накуп, а после да изпадат в паника заради това, че не са успели да завършат проектите си.

 

Мъжете, родени в годината на Коня, ще се радва на добра и успешна година. Родените през есента или зимата имат шанс за печалба от лотарии и залагания. Несемейните жени пък имат реален шанс за нова връзка, която да прерасне в брак. Годината е благосклонна и за промяна професията им, ако са недоволни от досегашната си.

 

Подкова и дърво вкъщи

Добре е да закачите някъде близо до входната врата подкова. Тя е не просто символ на коня, а и на късмета и успеха. Сложете навсякъде в дома си различни изделия от дърво - дъски в различна форма, лъжици, чаши, фигурки, бамбукови подложки. Това ще зарадва синия кон и ще ви помогне да се сближите с него.

 

 

Символи

Носете кафяво, жълто, лилаво

Избягвайте:  бяло, синьо и сиво

Печеливши числа: 2, 3, 7

Избягвайте: 1, 5, 6

Съвместимост: тигър, овца, куче

Избягвайте: плъх, вол, заек

 

През 2014 г. водещи символи ще бъдат коня и дървото. Дървото помага на огъня да гори, следователно през тази година елементът огън ще бъде доминиращ.

Хората с елемент на щастието огън ще имат много късмет и не трябва да изпускат добрите възможности.

Хората с елемент вода, която е противоположна на огъня, трябва да бъдат много внимателни и да не разчитат на късмета си.


Ехограф | 2014-01-31


Добави в Svejo