Поддържат Джоко Росич в медикаментозна кома

Животът на актьора все още е в опасност


Все още има риск за живота на Джоко Росич въпреки успешната операция, която претърпя. Актьорът се поддържа умишлено в медикаментозна кома. Той ще продължи да е в това състояние докато спрат гърчовете на лицевата мускулатура.

 

Лекарите не се наемат с конкретни прогнози за възстановяването на Росич. Страхуват се и да не се появят нови заболявания заради отслабената му имунна система, пише БЛИЦ. Втори ден след успешната операция непосредствените рискове за живота на Джоко Росич все още не са неутрализирани.

 

Към 9 часа тази сутрин той продължава да е поддържан умишлено в медикаментозна кома от медиците в "Пирогов", пише Блиц. Големият актьор е в безсъзнание заради силните опиати, които трябва да спрат гърчовете на лицевата мускулатура. Проблемът се е появил в началото на операцията, при която хирурзите отстраниха ракови образувания от мозъчната му тъкан.

 

След края на интервенцията Джоко се е върнал за кратко в съзнание, но много бързо е откаран в реанимацията и поставен в медикаментозна кома.

 

Лекарите обяснили пред най-близките на актьора, че към момента не могат да прогнозират какви са шансовете любимецът на няколко поколения българи да се измъкне от сложната ситуация. Притесненията са и с рисковете от поява на допълнителни заболявания покрай отслабването на имунната система.


Ехограф | 2014-01-23


Добави в Svejo