Изписват натровените деца

Благодарност към екипите, помогнали на малчуганите


До края на деня повечето деца, постъпили с хранително отравяне в болницата в Сливен, ще бъдат изписани. Състоянието на всички е стабилно. По преценка на лекарите някои от малките пациенти може да останат за последващо наблюдение до утре. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров.

 

Ръководството на болницата и лично той изказват своята голяма благодарност към всички, които работиха активно за овладяване на спешната ситуация с децата, получили хранително отравяне на 10 януари, се казва официално изявление на здравното заведение. Сред тях са началникът на спешно отделение д-р Тодор Суванков, колегите му д-р Генова, д-р Петков и д-р Димитров, екипът от инфекциозно отделение д-р Баев и д-р Чукова, на детско отделение д-р Бъчварова, д-р Иванова и д-р Вълчев, медиците от всички отделения, в които се настаняваха някои от децата, дежурната старша сестра Русева, всички медицински сестри и санитари, които помагаха непрекъснато в тежката ситуация.

 

Д-р Васислав Петров изказа благодарност и на на екипа на Спешна помощ с началник д-р Симеонова за бързата и адекватна реакция при извозване на децата. Според него успешното овладяване на положението е доказателство за професионализма на работещите в болницата, за безупречната координация между отделните звена в лечебното заведение и за една добре функционираща система за адекватна реакция при спешни и тежки случаи.

               

Директорът на болницата благодари и на всички журналисти и медии, които помогнаха за своевременното и достоверно информиране на обществеността за сериозния проблем.


Филип Филев | 2014-01-11


Добави в Svejo