Бебета по каталог

Избираме цвета на очите, талната и здравето на детето


Учени са на път да създадат методика за зачатие на идеалното дете. "В бъдеще хората ще правят секс само за удоволствие, а не за продължаване на рода", заяви Уесли Чен от Google Ventures на техническата конференция F.ounders в Дъблин. Той поясни, че благодарение на постиженията в медицината и секвенирането на ДНК хората скоро ще имат възможност да избират гени за своите деца. Те ще могат да определят физически данни като цвят на коса и очите, таланти и здраве.

 

Избирайки идеалните гени, родители и учени ще могат да създадат най-здравото, щастливо и съвършено потомство.

 

Директорът на Националния институт за изследване на човешкия геном Франсис Колина смята, че генното инженерство ще направи живота ни много по-добър. Така потомствата няма да се подлага риск, тъй като науката може да го направи идеално.


Франсис Колина обаче предупреждава, че пътят към това бъдеще на "идеални деца" няма да е лек. "Ние говорим, че знанието е сила, но знанието е свързано още и с трудни решения и отговорност за вземането на тези решения. Днес с генните технологии ние можем да правим тестове на малък брой характеристики. В бъдеще този списък ще расте. И трудностите, свързани с вземането на решения, също ще растат. На съпружеските двойки няма да им е лесно да направят един или друг избор", казва той.


Мариана Маркова | 2014-01-07


Добави в Svejo