Тежка диагноза фалира влюбена

Измамници я ошушкали за доктори на бившето й гадже


Снимка: ОД на МВР - Велико ТърновоЖена от Велико Търново буквално бе докарана до просешка тояга от двама измамници. От миналия септември досега те измъкнали от нея близо 10 бона за лечение на бившето й гадже. През цялото време я лъгали, че мъжът бори тежка диагноза и трябват пари за лечението. Доверчивото 20-годишно момиче дало всичките си спестявания. Накрая затънало до гуша с борчове към физически лица и кредитни институции.

 

От полицията в старопрестолния град  съобщават, че мошениците са задържани. С постановление на  Великотърновска районна прокуратура вчера срещу тях е образувано досъдебно производство за измама в условията на продължавано престъпление. Това са 39-годишен мъж от село Драгомирово, който е задържан за кражби и има присъда за шофиране в нетрезво състояние. Той е действал с 21-годишна жена от село Морава, която също има регистрирани кражби в криминалното си досие.

 

При разпита пред съдия тя е признала за извършеното. Наложена й е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева. Съучастникът й е задържан за срок до 72 часа, внесено е искане за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”.


Ехограф | 2013-08-11


Добави в Svejo