Погром в поликлиника

Хванаха вломаджията на лекарски кабинети


Криминалистите в Благоевград арестуваха извършителя на вандалското разбиване на кабинети в сградата на поликлиниката. Спрямо 37-годишния Стоян Ц., който е от село Падеш, е постановена от прокуратурата заповед за 72-часово задържане под стража. Предстои да бъде внесено искане от държавното обвинение за постоянен арест. Младият мъж е обвинен в увреждане на пет лекарски кабинета и отнемане на сумата от 430 лева.

                    

Погромът в поликлиниката е отпреди няколко дни, а пораженията са главно в помещенията на ТЕЛК комисията. Разбит е кабинетът на шефа. Вратата е изкъртена от пантите. Разбит е и прозорецът на гишето на архива. Под него се въргалят стотинки, запалка и кутии с цигари. Има счупени прозорци и врати към кабинетите на лекарите от ТЕЛК.

 

Взломаджията вай-вероятно още към полунощ е влязъл през вратата на Центъра за спешна помощ и се качил по стълбището, водещо към ТЕЛК. Поликлиниката в Благоевград е четириъгълник с вътрешен двор. В сградата се помещават още администрацията наболницата, клинична лаборатория, отделението по образна диагностика, кабинетите на джипитата и други специалисти.


Филип Филев | 2013-12-18


Добави в Svejo