Плашат в нета хлапета с убийство

Всяко пето дете е тормозено в глобалната мрежа


Снимка: ehograf.infoВсяко пето дете е тормозено в интернет, съобщава британският "Гардиън", като се позовава на ново допитване до общественото мнение. Анкетата е на британското Национално дружество за превенция на жестокостта към подрастващите. Оттам призоваха да се обмисли стратегия за борба с интернет тормоза срещу хлапета и тийнейджъри.

                   

Призивите бяха отправени след серия от самоубийства на младежи заради тормоз в социални мрежи, включващ обидни коментари, разпространение на снимки от сексуални посегателства или заплахи за убийство и сексуално насилие. Четири от случаите на самоубийства бяха на млади потребители на социалната мрежа, създадена в Латвия ask.fm. Там например потребител получил съобщение, че е включен в списъка си с хора за изнасилване. Друг потребител пък предупреждавал тийнейджър да си пази гърба, защото ще го изнасили, допълва изданието.

 

Анкетата показва, че 10 процента от младежите между 11 и 16 години всеки ден са обект на атаки от страна на така наречените интернет тролове.

 

Преди броени дни британският премиер Дейвид Камерън призова хората да бойкотират подобни социални мрежи, припомня БТА. Той прикани и рекламодателите да саботират такива мрежи.


Ехограф | 2013-08-11


Добави в Svejo