Изтеглиха опасни храни от пазара в Гърция

Анархисти заплашили, че са инжектирали солна киселина в напитки и мляко


Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Гърция след заплахи за отравяне. Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, след като в гръцки анархистки сайт били публикувани заплахи за заразяването им с отровни вещества, съобщиха гръцките власти. Според съобщение на гръцката полиция службата за борба с тероризма разследва случая и се опитва да открие и арестува извършителите, които твърдят, че са инжектирали солна киселина в безалкохолни напитки, прясно мляко и наденици на три компании.

Анархистката група, наречена "Зелено-черни подпалвачи", заявила, че възнамерява да върне заразените продукти на рафтовете в супермаркетите между 20 и 24 декември. Като предпазна мярка гръцката Агенция за контрол на храните е предложила изтегляне на определени продукти от магазините и е призовала клиентите да не ги консумират в близките дни.

Подобни заплахи бяха отправени от анархисти и през 2013 г. и 2016 г. преди Коледните празници и хиляди продукти бяха изтеглени от супермаркетите. 
Предишните разследвания не откриха отровни вещества, но въпреки това властите приемат заплахата сериозно, отбелязва вестникът. 

 


Ехограф | 2017-12-19


Добави в Svejo