Горското в Смядово помага на Неонатологията в Шумен

Предадоха 60 торби с капачки с които да се помогне на отделението


Над 60 торби с капачки предадоха днес служителите на ДГС-Смядово в отделението по Неонатология към МБАЛ-Шумен. Кампанията за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, с цел закупуването на апаратура за отделението, стартира в стопанството на 27 ноември.

„Успяхме да съберем толкова много капачки за кратко време благодарение на подкрепата на наши приятели от училищата и детските градини, с които работим целогодишно. Искам да благодаря на учениците,  преподавателите и служителите от СУ „Сава Доброплодни“-Шумен, ДГ „Изворче“-Шумен, III ОУ „Д. Благоев“-Шумен, СУ „Г. С. Раковски“-Каолиново, СУ „Й. Е. Български“-Шумен, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-Смядово, ДГ „Маргаритка“-Смядово, Община Смядово, „Автосвят“ ООД, Студио „Ескейп“ и колегите от СИДП-офис Варна“, коментира директорът на ДГС-Смядово инж. Сава Савов. Той допълни, че инициативата продължава и всички, които имат желание могат да предават събраните от тях капачки  в административната сграда на стопанството на ул. Ришки проход“ № 2 в Смядово. 

„Надявам се още жители на областта да подкрепят кампанията, за да може в най-кратки срокове да бъде закупена апаратурата от която се нуждае отделението по Неонатология. Няма по-голямо богатство от децата ни и ние трябва да се грижим за тях и тяхното здраве“, каза още инж. Савов.

Всички желаещи, физически или юридически лица, могат да се присъединят към инициативата, като ангажимента за предаване и извозване на капачките ще бъде поет изцяло от екипа на стопанството преди коледните празници.

 


Ехограф | 2017-12-19


Добави в Svejo