Хванаха голямо количество нелегални пиратки

Стоката е била скрита зад празни кашони


Служители на Митница Русе задържаха голямо количество пиротехнически изделия, пренасяни нелегално от България за Румъния през ГКПП-Дунав мост 1. Открити са 322 кашона, пълни с 1 672 170 броя пиратки и други пиротехнически изделия.

Пратката пътувала в микробус, който опитал да напусне страната на 17 ноември 2017г. /петък/ в ранните часове на деня. Недекларираната стока е била укрита зад тапа от празни кашони от хранителни продукти. „Възглавници" от празни кашони са били обособени и отстрани на взривоопасния товар. По първоначални изчисления стойността на пратката е за над 89 000 лева. Тя подлежи на специален режим на съхранение и транспортиране, определен със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. 

По случая е образувано досъдебно  производство. Шофьорът на микробуса е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Иззетите пиротехнически изделия са предадени за съхранение в специализиран склад на МВР. За случая са уведомени и компетентните органи от МВР.

 


Ехограф | 2017-11-21


Добави в Svejo